dienstverlening
marconsult
Daar waar u geen tijd voor heeft, daar maken wij tijd voor !

Nonnenstraat 23, 2300 Turnhout

T: 0496077 102      Info@marconsult.be

relatiemanagement
prospectie
ict
consultancy
dienstverlening
contacteer
home
ict
 
strategie
 
team
 
lachen
 
Marconsult bvba heeft het deontologische eTIC-Handvest ondertekend dat geraadpleegd kan worden op www.etic-handvest.be. Klachten kunnen gemeld worden op klacht@etic-handvest.be

"De klant van vandaag zorgt voor de omzet van morgen." Een ondernemerswijsheid die de gedachte achter relatiemanagement goed weergeeft. Het onderhouden van relaties met je opdrachtgevers kan van grote betekenis zijn voor toekomstige opdrachten. "Nu investeren is straks minder zorgen". Investeren in relaties, hoe doe je dat?

Relatiemanagement inzetten

Hoe raak je een opdrachtgever kwijt?

Hieronder volgen vier door opdrachtgevers veel genoemde redenen:

  • Je komt je afspraken niet na.
  • Je werkt met onvoldoende aandacht aan je taken.
  • Je denkt te weinig mee.
  • Je prijs is te hoog.

Het meest voorkomende antwoord is het eerste. Opdrachtgevers verliezen snel hun interesse als blijkt dat jij je afspraken niet nakomt. Dit schaadt jullie persoonlijke relatie. Naast betrouwbaarheid spelen kwalificaties als vakkundigheid, expertise, betrokkenheid en interesse een belangrijke rol bij het ontwikkelen van een goede relatie met je opdrachtgever. Hieruit kun je opmaken, dat een kerstkaartje sturen of geschenken uitdelen niet de doorslag geven bij het uitdelen van opdrachten. Effectief relatiemanagement is dan ook veel meer dan dat. Je kunt relatiemanagement op verschillende manieren inzetten:

  • Projectgericht.
  • Persoonsgericht.
  • Procesgericht.
  • Partnershipsgericht.

Vraag nadat je een opdracht hebt gekregen naar de verwachtingen van je opdrachtgever. Zo weet je waar je aan moet voldoen en maak je een klantgerichte indruk. Dat komt je relatie ten goede.

Relatiemanagement kun je projectgericht inzetten. Je wilt de verwachtingen van een belangrijke opdrachtgever overtreffen door een uitstekende uitvoering van de opdracht of het project.